Stop sniksnakken!

Sådan får du samtaler med deltagelse og ansvar

Er du træt af sniksnak og evindelige samtaler og møder, der aldrig slutter? Og ønsker du dig succesfulde møder og spændende samtaler, der fører til noget? Så læs med her!

Kommunikation handler om, hvordan vi taler sammen – hvordan vi inviterer hinanden ind i en samtale, fører samtalen og slutter den. Hvad er vores intentioner? Hvad vil vi gerne? Hvorfor inddrager vi andre?

Vi kommunikerer, fordi vi gerne vil opnå noget. Og vi opnår bedst noget ved at tale ud fra vores hvorfor – vores passion, vores følelser. En følge heraf er, at vi må involvere os – vise, hvem vi er, og hvad vi står for. Og nok så vigtigt må vi involvere den person, vi ønsker at kommunikere med. Ellers udstikker vi blot en ordrer, hvilket motiverer de færreste til at hjælpe dig med at opnå det, du gerne vil.

Ved at involvere den anden person viser du implicit interesse for personen og hans/hendes synspunkter. Et perspektiv i kommunikationen, der alt for ofte bliver glemt, fordi vi har så travlt med at vinde…at vise, hvor gode og dygtige vi selv er til at tage de rigtige beslutninger, hvor gode vi selv er til at gå foran, hvor gode vi selv er til at tage styringen.

Det vigtigste element i en succesfuld strategi er, at alle har oplevelsen af at bidrage

Vi kan alle godt lide at blive spurgt til råds, og det er der absolut ikke noget i vejen med. Tværtimod. Åbner du din kommunikation og beder om andres input, kan du komme et syv mile-skridt – både i dit output og i din relation. Og næste gang kan du blive den, der bliver spurgt til råds. Og hvorfor tage halv gode beslutninger, der kan skabe stor modstand, når du ved at bruge involverende kommunikation kan tage beslutninger, der inddrager og rækker langt videre?

5 spørgsmål, der skaber involvering og engagement

  • Hvad vil du gerne bidrage med til vores møde/samtale eller formål med mødet/samtalen?
  • Hvilket spørgsmål, hvis besvaret, kunne gøre den største forskel for dig/vores møde/samtale?
  • Hvad kunne det næste elegante skridt være for os/formålet med vores møde/samtale?
  • Hvad har været særlig godt? Hvad har du syntes særlig godt om?
  • Hvilke uløste spørgsmål mangler vi at tale om?

At involvere sig og stille spørgsmål skaber deltagelse og ansvar, fordi alle får lov at bidrage med deres perspektiver – og det giver god mening…for alle.

Så derfor: Hvis du gerne vil have succesfulde møder og spændende samtaler, der fører til noget og skabe deltagelse og ansvar, så

  1. byt sniksnakken ud med samtale
  2. involver den, du taler med, og dig selv
  3. stil spørgsmål.

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvordan I kan ændre sniksnakken og værdiløse enetaler til engagerende samtaler og succesfulde møder, så book mig på 30 24 84 28.

Vil du være sikker på at få fingre i alle posts om samtalen og de gode råd, så skriv dig op her til serien, som sendes løbende i mit nyhedsbrev.