Kommunikation, der giver dig succesfulde møder

Kommunikation, der giver dig succesfulde møder

Kommunikation handler om, hvordan vi taler sammen – hvordan vi inviterer hinanden ind i en samtale, fører samtalen og slutter den. Hvad er vores intentioner? Hvad vil vi gerne? Hvorfor inddrager vi andre?

Vi kommunikerer, fordi vi gerne vil opnå noget. Og vi opnår bedst noget ved at tale ud fra vores hvorfor – vores passion, vores følelser. En følge heraf er, at vi må involvere os – vise, hvem vi er, og hvad vi står for. Og nok så vigtigt må vi involvere den person, vi ønsker at kommunikere med. Ellers udstikker vi blot en ordrer, hvilket motiverer de færreste til at hjælpe dig med at opnå det, du gerne vil.

Ved at involvere den anden person viser du implicit interesse for personen og hans/hendes synspunkter. Et perspektiv i kommunikationen, der alt for ofte bliver glemt, fordi vi har så travlt med at vinde…at vise, hvor gode og dygtige vi selv er til at tage de rigtige beslutninger, hvor gode vi er til at gå foran, hvor gode vi er til at tage styringen.

Det vigtigste element i en succesfuld strategi er, at alle har oplevelsen af at bidrage

Vi kan alle godt lide at blive spurgt til råds, og det er der absolut ikke noget i vejen med. Tværtimod. Åbner du din kommunikation og beder om andres input, kan du komme et syv mile-skridt – både i dit output og i din relation. Og næste gang kan du blive den, der bliver spurgt til råds. Og hvorfor tage halv gode beslutninger, der kan skabe stor modstand, når du ved at bruge involverende kommunikation kan tage beslutninger, der inddrager og rækker langt videre?

5 spørgsmål, der skaber involvering og engagement

  • Hvad vil du gerne bidrage med til vores møde/formål med mødet?
  • Hvilket spørgsmål, hvis besvaret, kunne gøre den største forskel for dig/vores møde?
  • Hvad kunne det næste elegante skridt være for os/formålet med vores møde?
  • Hvad har været særlig godt? Hvad har du syntes særlig godt om?
  • Hvilke uløste spørgsmål mangler vi at tale om?

Kom igang allerede nu

Du kan begynde allerede nu og få mere succes med dine møder i dag. Vil du gerne på øvebane først, kan jeg anbefale dig mit kursus i at lære at samskabe; det løber af stablen over 2 komprimerede dage den 6. og 7. juni i Vejle. Du kan læse mere her og tilmelde dig ved at skrive til mig på info@interaktion.dk.

Jeg brænder for kommunikation, der inddrager, fordi alle får lov til at bidrage med deres perspektiver. Det skaber deltagelse og ansvar – og dermed mening for alle. Vil du vide mere, må du meget gerne kontakte mig på info@interaktion.dk eller ringe på 30 24 84 28. Jeg glæder mig til at høre fra dig.