Gåture øger din kreativitet

Så er det ud at gå, ikke flere undskyldninger. Nu er det videnskabeligt bevist, at gåture øger kreativiteten.

Årsagen er enkel: vi skifter fokus, når vi går – sådan rent bogstaveligt flytter vi os. Og det gør, at vi kan anskue det, vi går og tumler med, på en ny måde. Det behøver hverken være timelange gåture eller særligt strabaserende. Bare du kommer ud og rundt om blokken.

Læs om Stanford University’s undersøgelse her

Walk & talk med fokus

Undersøgelsen gør mig rigtig glad, for jeg har brugt gåture som praksis, når jeg rådgiver og coacher kunder, fordi jeg kan se det virker. Du får de fedeste resultater med hjem efter sådan en gåtur og masser af handlekraft. Det er enkelt og ligetil.

En gåtur med et specifikt fokus tager mellem 1,5 og 2,5 time. Vi aftaler fokuspunkt forinden, og jeg forberede afklarende og undersøgende spørgsmål og planlægger en passende rute. Så det eneste du skal, er at møde op til aftalt tid og sted med en god portion nysgerrighed – og dressed for the occation.

Vil du gerne have de fedeste resultater og masser af handlekraft, så kontakt mig for en Walk & talk.

Prøv det selv

Her er en hurtig og let øvelse, du selv kan lave.

Inden du går ud, så beslut dig for, hvad du ønsker et nyt perspektiv eller en løsning på. Du kan eventuelt skrive det ned på et stykke papir.

Gå derefter en tur på et kvarters tid. Her skal du være nærværende – observer omgivelserne, åben dit sind for indtryk. Du skal altså ikke tale i mobil, tjekke mails eller lige ordne et ærinde undervejs. Lad dit sind være stille.

Når du kommer hjem, så læs papiret igen – du vil nu få øje på nye vinkler, du ikke har tænkt på før.

Bonus: Vil du hjælpe din underbevidsthed på vej, så tag en nøgle med i hånden, når du går, som symbol på, at der findes en løsning. Det virker!

God fornøjelse!